Йенско Стъкло

Йенско Стъкло

Йена е град в Германия, той е известен главно чрез университета "Фридрих Шилер" най-голямия в Тюрингия с 20 000 студента (основан през 1558г.). Популярен е също с оптико-механичното предприятие "Карл Цайс" и неговите други по-малки компании като "Шот АГ". От тези заводи се ражда идеята за популярното термоустойчиво "йенско стъкло".
След Втората световна война и обединяването на двете германски държави Йена става отново университетски град, един от най-видните в Източна Германия. В града има много седалища с различни лаборатории и институции.
С йенската тава с капак приготвянето на суфле, мусака, лазаня, пайове и много други неща е лесно и презентационно за сервиране. Можете да ползвате капака като отделен съд за готвене или сервиране, копувайки тази йенска тава Вие в същност имате две тави. Йенското стъкло се почиства лесно и не се захабява.

 14 апр. 2018   Автор: 1631Георги Стоименов2019-02-08 00:00:000000-00-00 00:00:000


Още новини

Иновационни Кухненски Джаджи, №1

Днес ще говорим предимно за продукти от Термоустойчев Силикон, които ще улеснят работата в кухнята, дори ще Ви стимулират да експерементирате повече.Силиконова стелка за пекане Pyramid Pan.Революционната стелка за печене ...

Оцветени Стъклени Вази

Colored Glass Jar Vase / Оцветенa Стъкленa ВазaЕдни от срещаните на последък стъклени вази са оцветените Ретро буркани които имат  няколко модела и височини. Различните цветове на вазите помагат за избора Ви, така лесно ще ...

lhmg44bcirw4ha7pywebc6z2bbnw0d